Pápež Bergoglio- muž roka, či farizej roka?

12.12.2013 22:27

No, neverecký magazín Time vyhlásil Muža roka. V minulosti za neho, ak sa nemýlim, vyhlásil Hitlera, Stalina (toho, ak sa nemýlim dva-krát), Busha, a podobné ,,osobnosti". Dnes sa k tejto ,,vyberanej",  spoločnosti, a asi právom,  zaradil pápež Bergoglio.

Na obrázku, ktorý som videl mu písmeno M v názve magazínu, ktoré má umiestnené za hlavou, vytvára na nej dva rožky. Čaro nechceného?

Ale, vrátme sa k téme.

Náš pápež chudobných, budujúci si trápny image.  Ale je naozaj na strane chudobných? Prečo ho potom tak podporujú elity a elitári? A média vlastnené oligarchami? Lebo tá pohroma z Argentíny podporuje svet, aký oligarchovia a elity chcú mať. Cirkev sá má zmeniť a obmedziť na neškodnú charitatívnu organizáciu, poskytujúcu psychologické služby verejnosti, a okadievajúcu liberálny oligarchický režim, a postupne sa rozplývať v nevereckom svete, hlavne sa zriecť politickej vízie, a Zjavenia, a nepliesť sa do kšeftov elitám.

A tak pápež bude nariekať nad chudobou, a súčasne podporovať ničenie poriadku daného Bohom, ktoré vedie k duchovnému i materiálnemu vykorisťovaniu ľudí, ba celých národov. Pápež je, podľa mňa, nepriateľ chudobných.

A jeho rúcanie hierarchie v Cirkvi a spoločnosti? V rodine? Podporovanie feminizmu a liberalizmu? Laicizácie Cirkvi? No, to je tiež jasné- ak nebudú vládnuť prirodzené autority, bude vládnuť iba tie, vzišlé zo sily peňazí. Bojuje proti hierarchii, a tým nás vedie do otroctva oligarchie. Keď zničíme inštitúciu rodiny, hierarchickú rodinu, komu to prospeje? Budeme závislejší, a ľahšie manipulovateľní. Keď zničíme hierarchiu a autority v  Cirkvi a spoločnosti, komu to prospeje? Nám? Už chápeme, prečo ho tak oligarchické média ospevujú?

Bergoglio nejde podľa mňa len proti katolicizmu a Cirkvi, on je i hrozbou pre spoločnosť.

A jeho trápny image? Keď sa verejne ,,pyšní" chudobou a pokorou?

Kristus by na neho povedal asi to, čo hovoril na farizejov: ,,Dajte si pozor a nekonajte svoje dobré skutky pred ľuďmi, aby vás obdivovali, lebo nebudete mať odmenu u svojho Otca, ktorý je na nebesiach.  Keď teda dávaš almužnu, nevytrubuj pred sebou, ako to robia pokrytci v synagógach a po uliciach, aby ich ľudia chválili. Veru, hovorím vám: Už dostali svoju odmenu. Ale keď ty dávaš almužnu, nech nevie tvoja ľavá ruka, čo robí pravá,a by tvoja almužna zostala skrytá. A tvoj Otec ťa odmení, lebo on vidí aj v skrytosti."

Len sa zamyslite, akí sú mnohí katolíci dnes povrchní, keď obdivujú Bergogliove činy a správanie, ktoré Kristus vždy odsudzoval. Nadarmo prišiel Kristus na tento svet? Tí povrchní ľudia veria  tomu, čo im podsúvajú média viac ako Kristovi, či evanjeliu, alebo skúsenostiam predkov, či posvätnej Tradícii. Len sa zamyslite, koľko krát už napríklad taký ,,katolícky" Postoy odsúdil počínanie Bergoglia. Veľa krát to nebolo, že?

Áno, správanie Bergoglia je, podľa mňa nielen trápne, ale i neevanjeliové a pokrytecké, ale i  hodné odsúdenia. Náš Pán Ježiš Kristus mal pre takých ako Bergoglio, len slová odsúdenia.