Bezák a Pussy Riots?

03.01.2014 01:25

Žiaľ, zablúdil som na internete na stránky Hríbovho kontroverzného bodkovaného týzdňa a čo nevidím? Feldek tam rozpráva o Pussy Riots a Bezákovi. Našťastie, čoskoro to dali pod ,,piano", takže väčšina z nás bola toho ušetrená, a i ja teraz sa snažím loviť v pamäti, čo tam vlastne tvrdil, v tej ,,oslavnej óde" na týchto. Feldek si asi ani neuvedomil, ako tým ešte i tomu Bezákovi uškodil v očiach bežného Slováka...

No, tak to vyzerá, že bodkatý týždeň bude i v tomto ďalšom roku nás ovlažovať podobnými podarenými videami, ako to bolo doteraz. I keď treba poctivo priznať, že sa to nechytá na to melodramatické video o údajnom zákaze Bezákovej knihy, či jej predaja, či čo to vlastne bolo.

Bezák bol kamarát takýchto ľudí? To Bezákovi nevadí urážka Rusov a ich kultúry, ktorú predviedli Pussy Riots? Kde je tá jeho láska, k tým Rusom? To Bezákovi nevadí, že je v ,,partičke" s takými ľuďmi ako Feldek, Hríb? Ešte niekto pochybuje a má snáď Bezáka za morálnu autoritu?

Asi to mali Rusi nechať, ako v západnej Európe, kde FEMENky močia verejne v katedrálach, vyzliekajú sa tam a vykrikujú vulgarizmy. Pán Feldek, to naozaj myslíte vážne, čo ste tvrdil? Rusi si nenechajú urážať vlastnú kultúru, my asi áno. Sme dostatočne tolerantní a pokrokoví, teda hlúpi a zbabelí, na to, aby sme sa dokázali zastať vlastného náboženstva a symbolov posvätných našim predkom.

Chápem ešte nejaké proliberálne ,,babky demokratky", čo všetko veria bodkovanému týždňu tak ako lacnej mexickej telenovele a Bergoglio je pre ne druhý sv. František z Assisi. Ale niekto, kto má zdroje informácii, kde si dokáže porovnať názory, vníma vôbec niekto z takýchto ľudí Bezáka pozitívne?

Poďme prosím, a poďakujem všetci Slováci Bohu za to, že sv.otec Benedikt zosadil Bezáka. Ako sme to mnohí vtedy nechápali, a teraz? Vidíte to, čo všetko povyliezalo, akí obhajcovia vyskákali? Ešte niekto si myslí, že Bezákova činnosť bola prínosná?