Napätie v Cirkvi rastie

16.12.2013 12:53

Oficíálne hlavné sekulárne média, rovnako ako ,,katolícke" viac menej cenzurujú udalosti a dianie v Cirkvi. Z ich informácii vzniká zdanie toho, že neverci i katolíci sú nadšení z krokov nového pápeža a v Cirkvi sa pod jeho vládou šíri láska a pokoj. Na dokreslenie tohto obrazu nám prinášajú pohľady nevercov a liberálnych ,,katolíkov". Viacerým, čo si zachovali schopnosť myslieť dochádza, že obraz nie je reálny.

Tak sa pokúsime  priniesť tým, čo sa zaujímajú o dianie v Cirkvi, katolíkom, prípadne i nevercom, informácie o aktuálnej situácii.

Vo vnútri Cirkvi prudko rastie napätie. Celé štruktúry Cirkvi sa vinou Bergogliovho pôsobenia rúcajú ako domček z kariet, šíri sa chaos, Cirkev sa stáva pomaly neriaditeľnou.  Hierarchia je znevažovaná, autorita je znevažovaná, herezy zaplavujú katolícke duše. Vládne strach z represie pokrokárov, medzi kňazmi i laikmi.

Čoraz viac konzervatívcov prichádza s názorom, že treba prestať mlčať, a treba začať niečo robiť, a zastaviť to nivočenie Cirkvi svätej.

Pozrime sa, čo sa deje u Františkánov Nepoškvrnenej. Máme liberálnych kňazov hlásajúcich herezy, mali sme zneužívanie detí, ktoré páchali hlavne pokrokoví kňazi a kryli ho pokrokoví biskupi. Proti ničomu z tohto Bergoglio nezasiahol. Avšak zasiahol proti Františkánom Nepoškvrnenej,

Predstavený tohto rádu, otec Matteli slúžieval výlučne tridentsku sv. omšu a v týmto dával i pozitívny príklad ostatným a celé spoločenstvo prekvitalo, až dovtedy, keď prišla vizitácia a následné tvrdé opatrenia.

Jeho svätosť Benedikt XVI. svojho času potvrdil, že tridentska liturgia nikdy nebola zakázaná (ako tvrdila väčšina biskupov), a nikto nemá právo ju zakázať. Naopak, ako dedičstvo svätcov a martýrov sa má podporovať a chrániť toto naše veľké liturgické dedičstvo.

Preto, po udalostiach u františkánov sa objavili správy o narastajúcich perzekúciach tradičných a konzervatívnych veriacich.

Radio Vaticana prišlo rýchlo s popretím tejto verzie, a písalo, že tento prípad je často spomínaný tradicionalistickými kruhmi ako príklad údajného netolerantného správania Vatikánu voči zástancom staršej formy latinskej liturgie.

A aká je realita?

Volpi, ktorého Bergoglio dosadil do čela týchto františkánov, ukázal, že to asi bolo tak, ako tradicionalistické kruhy tvrdili, keď priznal, že dôvodom zásahu Vatikánu  bol ,,krypto-lefebvrizmus", každopádne tradicionalizmus.

Teror pokračuje, Volpi, dosadený Bergogliom, zakázal tridentskú liturgiu, zosadil predstavených rádu, zakladateľ Manelli sa ocitol v domácom väzení, bez toho, aby sa vôbec dozvedel, čo spáchal. Volpi zatvoril seminár, pozastavil svätenia, vyhrážal sa konzervatívcom, aby sa nepokúsili situáciu zvrátiť, rozdelil ľudí a vyvolal konflikty. Nútil konzervatívcov prihlásiť sa k novej omši a k 2. vatikánskemu koncilu.

Podľa Volpiho boli tieto represie výslovne požadované Bergogliom!

Je to len jedna z ukážok narastajúcich represii, a bojov vo vnútri Cirkvi, ktorú zvolenie Bergoglia dostalo do jednej z najväčších kríz, ktorej sa snáď  vyrovná len priamo pokoncilové obdobie. Katolíci sú už pohoršení tým, čo Bergoglio vykonal, a boja sa toho, čoho je ešte schopný a čo plánuje. Myslím, že väčšina katolíkov vo svojom vnútri len čaká na koniec tohto ničivého pontifikátu, s obavami, čo ešte Bergoglio stihne napáchať. Škody, ktoré už teraz spôsobil na Mystickom Tele Kristovom sa nepodarí napraviť možno ani za sto rokov, a je možné, že Bergogliova činnosť spôsobí zánik, alebo úplnu marginalizáciu katolicizmu v Europe v najbližších desaťročiach.

Modlime sa za sv. Matku Cirkev, aby Bergoglia prežila tak, ako prežila Borgia.