Oligarchovia v Nemecku chcú vyberať arcibiskupa

15.12.2013 14:11

Za komunistov fungovala jednofarebná cenzúra, a keď i katolík v tlači niečo čítal, tak vedel, že skôr opak toho, čo hlásajú, bol pravdou.Dnes akoby sa tie časy vracali.

Sekularistický denník Sme priniesol článok: ,,Nemeckí veriaci chcú tiež voliť arcibiskupa", ktorý dokonale demaskuje svet dnešných médii a ich zameranie.

Poprvé, udrie do očí až komunistická jednostrannosť článku. Sú tam prezentované len pohľady liberálnych pseudokatolíkov, a nie skutočných katolíkov. Ako za komunistov, keď pokrokoví kňazi boli jediní prípustní do celospoločenskej diskusie.

Píšu, že veriaci by mali voliť arcibiskupa. No, a vedia vôbec, kto je veriaci? Ním je ten, kto uznáva celú doktrinu Cirkvi, ak nie, tak je neverec. Takže o akých veriacich hovoria? Veď to sú všetko pseudokatolíci, odmietajúci učenie svätej Cirkvi.

A píšu, že iniciatívu podporujú farári a ,,teológovia". Zabúdajú dodať, o akých ide. Asi to budú typy ako u nás Srholec, Bezák, Halík u našich západných susedov, a podobne, či nie? Ďakujem, neprosím.

A potom tam ešte miešajú populárny argument so zneužívaním deti, ale akosi zabúdajú dodať, že škandály so zneužívaním postihli tie najliberálnejšie inštitúcie Cirkvi a diecézy, a takisto v ňom boli namočení najvýznamnejší protagonisti posledného liberálne-ekumenického pseudokoncilu. Takže opäť zvyčajná demagógia.

A článok ukončuje veta, tak krásne nezávisle žurnalistická:

,,Nemeckí katolíci platia cirkvi  dane– bolo by fér, aby mali aj právo hovoriť do toho, kto ich v nej zastupuje."

To už im neni ani trápne uverejňovať takto jednostranné články, kde táto manipulácia až vytĺka oči? Snáď si myslia, že sme úplne naivní? To nebolo ani za komunistov, takáto propaganda.

Povedzme si teda o čo ide. Oligarchovia chcú kontrolovať i výber biskupov. To zatiaľ úplne nemôžu, i keď i dnes majú už veľký vplyv, Preto pomocou médii zorganizujú naivných ,,užitočných idiotov" (ako podobných nazýval Lenin), aby presadili ,,reformy", ktoré im vyhovujú.

Áno, takto budeme vyberať arcibiskupov. Média, ktoré vlastní oligarchia,  nám spropagujú kandidátov, my, zmanipulovaný ľud si zvolíme, koho oni nám ukážu, a je to. Konečne bude všetkému vládnuť oligarchia a finančné skupiny. Nádherný svet, nie? Tak demokratický... tak oligarchický. Až nazvracanie je z neho.

Inak, zaujímavé, že toľko pozornosti naše média nevenovali iným petíciam, ktoré boli v poslednej dobe spísané. Napr. tým, kde množstvo katolíckych intelektuálov požadovalo od pápeža prešetrenie liberálneho 2. vatikánskeho koncilu. O tom naše média zázračne mlčali.

Neverme médiam, a oligarchii, ak chceme byť informovaní o cirkevnom dianí, neberme do rúk neverecké média, ale siahnime radšej po katolíckych zdrojoch, i na internete je množstvo právoverných stránok, ako v češtine Duše a hviedy, blog Rex a množstvo iných.

.