Pád katolicizmu v Maďarsku

13.12.2013 15:32

Snažili sa naše pokrokovo-pseudokatolícke média zatajiť, čo sa stalo v Maďarsku? Maďarsko pravdepodobne poprvé za tisíc rokov nadlho prestalo byť nominálne väčinovou katolíckou krajinou. Aspoň podľa sčítania obyvateľstva v roku 2011. Je to historický zlom. Kým v roku 2001 sa ku rímskym katolíkom prihlásilo ešte 51,9% Maďarov, dnes, v roku 2011 už len menšina- 37,1%. Takže i s grécko-katolíkmi nás v Maďarsku je len 38,9%!

Uhorsko (Maďari, Slováci i ostatní) bolo pre svoju oddanosť katolicizmu, a Panne Márii nazývané Regnum Marianum. Dnes tam katolicizmus padá voľným pádom. Aké sú príčiny pádu? Ekumenizmus, strata katolíckej identity, asimilácia katolíkov, ich snaha zaradiť sa do prevládajúceho nevereckého sveta, a prijatie sekulárnych hodnôt. Liberálny pseudokatolicizmus ktorý ničí našu vieru. Pseudoteológia typu ,,Halík", ktorá nahradila tomizmus.

Sme prekvapení, že vplyvom pokrokových kňazov a pseudoteológov Maďari dospeli často k presvedčeniu, že je jedno, k akému náboženstvu, či ,,cirkvi" človek patrí? Že je jedno, k čomu sa prihlásime, najlepšie anarchisticky a libertariánsky zaprieť Krista a Jeho Cirkev pri sčítaní ľudu, veď Boh je ,,Pohoďak", ten nás za to nepotrestá, za zapretie viery.

Maďarsko bolo priekopníkom koncilových liberalizačných ,,reforiem", myslím, že v Strednej Európe i v príjmaní na ruku, po kalvínsky. Preto sa netreba čudovať úpadku.

Preto si treba dávať i u nás pozor na relativizmus a náboženský indiferentizmus. I u nás vychádza kniha ,,Kristovci", pred ktorou, podľa mňa, je potrebné varovať rodičov, i mládež, pokiaľ chceme, aby si zachovala identitu. Tu by nemali mlčať ani kňazi a biskupi, ide podľa môjho názoru o spásu duší.

A ako by toho ničenia našej identity nebolo dosť, zvolili nám za pápeža Bergoglia, ktorý to ešte vystupňuje, svojim ekumenizmom, a falošnou pokorou na úkor Boha a zvereného úradu.

Každopádne, sv. Štefan, oroduj za nás, Slovákov, i Maďarov, v tejto hrozivej dobe, aby sme si zachovali vieru predkov.