Pomiatol sa ,,poskok" pápeža Bergoglia? II.

12.12.2013 17:13

Kristus ustanovil sviatostné kńazstvo. Toto kňazstvo je nesmierne dôležité. Práve preto diabol vždy napadal kňazstvo. Už Luther vyhlásil, že Cirkev sa mýlila a že niet rozdielu medzi laikom a duchovným, a musí byť rovnosť. Mnohí protestantskí ,,reformátori" sa snažili zrušiť sviatostné kńazstvo a zničiť ho.

Dnes vidíme opäť útoky na kňazstvo. Opäť sa vracia volanie po rovnosti. Útok na kňazstvo predstavuje i požiadavka kacírov v Cirkvi, ktorí žiadajú ,,svätenie" žien. Je snaha znižovať význam kňazstva laicizáciou v Cirkvi, posilňovaním úlohy laikov. K tomuto smeru sa pridal i významný kardinál Maradiaga, menovaný do špeciálnej komisie na údajnú reformu Cirkvi. Ten sa prihlásil nepriamo k Lutherovým, Cirkvou odsúdeným názorom. Zaútočil na kňazstvo a volá po rovnosti, ako Lenin a Trockij. Rovnosť, bratstvo, sloboda- heslá protikatolíckej francúzskej revolúcie, ktoré priniesli teror, gilotínovanie nevinných a borenie chrámov a oltárov. Podobné heslá sa nám dnes vracajú.

Každý človek má svoje poslanie. Kňaz má svoje, laik má svoje, matka má svoje, otec má svoje. Dnes ľuďoch chýba pokora, a chcú piť z kalicha, z ktorého im neprislúcha. Ženy chcú robiť to, čo muži a zabúdajú pritom často na vlastné povinnosti, pri ktorých sú nenahraditeľné. Laici chcú robiť to, čo kňazi, takisto im závidia. Chcú práva, ale čo povinnosti. Po tých netúži nik. Áno, chcú práva kňazov, ale už nie záväzky, ako je napr. celibát.

Kardinál Maradiaga si myslí, že svet bude skvelý, keď ľudia stratia pokoru, a keď odstránime sviatostné kňazstvo ustanovené Kristom?

Útok na kňazstvo a hlásanie rovnosti je útokom na autoritu v Cirkvi. Kardinál sa ako komunistický revolucionár snaží vyvolať vzburu a rozdúchať nespokojnosť. Leninista Maradiaga ale neuspeje, Kristus jemu, ani Bergogliovi nedovolí zničiť kňazstvo, ktoré ustanovil. Ako, to neviem, ale nedovolí to.

Podľa Maradiaga by Cirkev mala prispôsobiť satanovi, ktorý vládne tomuto svetu, ako nepriamo naznačuje:

,,„Cirkev sa nemôže naďalej stavať do pozície ... akoby paralelnej ,‚dokonalej spoločnosti‘, ktorá sleduje svoj vlastný autonómny beh, opevňujúc svoje múry proti chybám a vplyvu sveta. Táto antitéza stáročí potrebuje byť prekonaná."

Porovnajme si to s tým, čo vravel Kristus o tomto svete, ako ho máme odmietať. Kardinál hlása falošné evanjelium.

Kardinál popiera objektívnu pravdu, a hanebne hlása relativizmus:

,,Cirkev už nemá monopol na pravdu, nemôže pápežovať nad tisíckami ľudských záležitostí..." A vraj sa má zúčaštňovať spoločného hladania pravdy. Takže Kristus, a Jeho Cirkev nemajú monopol na pravdu, ale mali by ju spolu s neveriacim svetom a diablom pokorne hladať. Zvrátené.

Škandál. Snáď niekto naivne verí, že Bergoglio tohto kardinála exkomunikuje, po tomto? Vidíme tu pýchu a aroganciu Maradiaga a Bergoglia, ktorí urážajú našu vieru, Cirkev a hanobia Krista. Znevažujú 2000 rokov našich dejin, a našich ctihodných predkov, martýrov, svätcov a apoštolov.

Modlime sa za Bergoglia, aby mu Boh dal pokoru, ktorá mu tak chyba, a zdravý rozum, ktorý asi tiež. A tiež za Cirkev, bude to potrebovať.

A čo hovorí sv. apoštol Pavol na tých, čo falšujú vieru? Jeho slová sú aktuálne po 2000 rokov, a sú varovaním pre takých nehodných hodnostárov ako Bergoglio a Maradiaga:

,,Ale keby sme my, alebo aj anjel z neba hlásali iné evanjelium, aké sme vám hlásali, nech je prekliaty. Ako sme už povedali, aj teraz opakujem: keby vám niekto hlásal iné evanjelium, namiesto toho, ktoré ste prijali, nech je prekliaty!"