Postoy opäť prestrelil?

14.12.2013 20:10

Pápež Bergoglio má podľa  mňa od svojho zvolenia za sebou nespočet škandálov, rúhaní a kacírstiev, ba i spoločensky nebezpečných činov (a žial, asi i veľa pred sebou). Viaceré z nich sme, v rámci Kristovho príkazu svedčiť o pravde rozoberali, niektorých sa ešte dotkneme v budúcnosti.

Čakali by sme, že napr. taký ,,katolícky" Postoy bude veľkú časť z týchto činov a názorov tohto škandalistu kritizovať, či uverejní články odsudzujúce ich. Nič také som nejak moc deteraz nezachytil. Až nedávno...

Postoy uverejnil článok ,,Nespútaný spisovateľ František". Najskôr v článku ,,ospevujú" nejakého prezidenta Lincolna, nekatolíka, prezidenta protestantskej a slobodomurársko-oligarchistickej krajiny, podľa mnohých katolíkov vojnového štváča a demagóga, ktorý viedol vojnu proti Južanom, ktorých podporoval vtedajší sv. otec, a v ktorých radoch bojovali ako dobrovoľníci katolícki tradicionalisti, karlisti, zo Španielska. Títo katolícki bojovníci sa vyznamenali statočnosťou, udatnosťou a bojovnosťou, a získali veľké uznanie od Južanov a autonómiu pre svojich bojovníkov. Rovnako ako Južania bojovali karlisti už v Španielsku za zachovanie hodnôt ako pôda, občina, rodina, vlasť, miestna samospráva, prirodzená autorita a hierarchia proti pahodnotám oligarchov. Ich protivníci žiadali osvietenskú centralizáciu štátu, nadvládu kapitálu, bánk a finančných skupín, špekulantov. Namiesto prirodzených autorít a hierarchie volali po rovnosti, teda vláde demokratických demagógov, ktorí mali byť bábkami oligarchov a verejnej mienky, kontrolovanej a usmerňovanej médiami, ktoré táto oligarchia vlastnila. Samozrejme, tak napriamo to nepovedali, a nepovedia ani dnes. Ani keď Bergogliov kardinál Maradiaga volá po rovnosti a ľudských právach, tak si málokto uvedomí, aké nebezpečné veci plánuje v Cirkvi a v celom Kresťanskom svete.

No, ale späť k článku. Niektoré body kritiky Bergoglia sú tam oprávnené, avšak je tragikomické, keď niekto ako autori článku idú určovať, čo povedal pápež správne. Hlavne preto, že na konci článku arogantne odporúčajú pápežovi, aby sa obrátil na Michaela Novaka, zavolal mu, aby mu ten poradil.

Tak to tu máme. Nikomu doteraz, zdá sa,  nevadili rúhania a ostatné previnenia voči Bohu, ktorých sa pápež, podľa mňa, hojne  dopustil. Až keď sa nám dotkol nášho zlatého telaťa, našich dolárov, oligarchov, ekonomických názorov, tak sme mimo? To sú katolíci?

A Michael Novak? Vieme vôbec kto to je? Podľa mojich vedomostí je to kacír, čo je stúpencom demokratického kapitalizmu, a odluky Cirkvi od štátu, celkovo amerického modelu. Odluka Cirkvi a štátu je podľa katolíckej tradície i európskej histórie blud!  Novak si myslí, že americká kalvínska kultúra je múdrejšia nez Magistérium, a nadradená našej, európskej?

Okrem toho, väčšina jeho názorov je, podľa mňa, vzišlých z moderného judaizmu a kalvinizmu, a mám pocit, že sa ich ako nákazu snaží importovať do katolicizmu a našej mentality, a amerikanizovať katolicizmus.

Aby sme to trošku ujasnili. Bergogliove názory nepredstavujú hrozbu pre oligarchiu, naopak. Predčasne sa desia autori. Pápežove globálne-socialistické názory sú podľa mňa,  podobne ako Novakove, nekatolíckeho pôvodu, a oba smerujú k tomu istému cieľu- zotročeniu ľudstva. A preto autori článku nemajú ani najmenej čo pápežovi vyčítať.