Starší bratia?

19.01.2014 16:43

No, posledné desaťročia sa nám v Cirkvi veľa vecí prekrúca a falšuje. Ruku k tomuto zlovolnému dielu priložil i pápež Karol Wojtyla (Ján Pavol II.).

Dnes sa dotknem ním manipulovaného slova ,,brat". U katolíkov boli bratia, v náboženskom zmysle, súverci. Kto prijal katolícku doktrínu, stal sa Božím synom. A preto sú tí, čo prijali dogmy katolicizmu, bratmi.

Avšak Ján Pavol II. až s posadnutosťou označoval protestantov za našich ,,oddelených bratov". A pre židov sa ušlo označenie ,,starší bratia". Tento termín má, podľa mnohých bádateľov, sektársky pôvod, a Wojtyla ho prebral od poľských heréz.

Je ale nekatolícky a heretický. Ozrejmime si katolícky pohľad.

Súčasné židovstvo nie je priamym nástupcom starozákonného. Ním je katolicizmus, Cirkev. Cirkev svätá katolícka je novým Izraelom, vyvoleným Božím národom sú teda katolíci.

Starozákonný Izrael a jeho prisľúbenia sa naplnili v Cirkvi. Dnešné židovstvo, to je nástupcom tej časti židovského ľudu, ktorá odmietla toto naplnenie. Zostali rozdelení a rozdrobení v tisícoch sektách, bez chrámov, bez kňazov, bez obiet, bez veľkňaza. Túto kontinuitu naopak má katolicizmus. Kým židia dnes už nemajú veľkňaza, katolíci majú neprerušenú 2000- ročnú líniu rímskych veľkňazov, a obeta je podstatou každej katolíckej sv. omše.

Čiže dnešní židia nemôžu byť označovaní za starších bratov. Bratmi byť nemôžu, lebo nemajú vieru, nepríjmajú katolícke dogmy. A už vonkoncom nie sú staršími bratmi, lebo to nezodpovedá realite naplnenia Božích prisľúbení v Cirkvi.

Prečo prišli s touto novinkou? Aký má význam toto prekrúcanie? Je to jasné, aký má diabol úmysel, lebo to pochádza podľa mňa od neho.

Nabúrať katolícku vieru, identitu, a zamedziť misijnému úsiliu.

Katolícku vieru to nabúrava, lebo to odporuje tomu, čo Cirkev učila.

Takisto to nabúrava katolícku identitu, veď všetci sme Boží synovia, podľa liberálnych ,,katolíkov, nie len tí, čo príjmu dogmy katolicizmu, ako vždy učila Cirkev. A zamedzuje misiám- už sa nehovorí o potrebe konverzie židov na pravú vieru, vyhýba sa tomu i Bergoglio, asi viac, ako červeným topánkam.

Boh ale od nás žiada opak. Vyznávať vieru, mať pevnú identitu, a privádzať všetkých, i dnešnych židov, k Cirkvi. A modlime sa za obrátenie židovského národa ku katolíckej viere, aby zvyšok židovstva následoval krásny príklad tých spomedzi seba, ktorí konvertovali k našemu svätému náboženstvu.