Vracia sa prenásledovanie kresťanov?

10.01.2014 22:13

Proticirkevná kampaň na Slovensku naberá na intenzite. Nie tak dávno bolo vraj podané trestné oznámenie na slovenských biskupov, kvôli ich odvážnemu pastierskemu listu, ktorý upozorňoval na veľmi závažnú hrozbu prenikania rodovej rovnosti, feminizmu, gender-ideológie a ďalšich útokov proti tradičnej kresťanskej kultúre a rodine na Slovensku.

Takže to tu máme. Na Slovensku sa nájdu ľudia, ktorí považujú katolicizmus a ohlasovanie evanjelia za zločin. Mám čudný pocit, že tým sa mentálne začíname dostávať do 50. rokov 20. storočia. Čo príde ďalej? Zatváranie kňazov, čo odmietnu následovať príklad Antona Srholca, a nezačnú hlásať moderné pseudoevanjelium? Prenásledovanie a väznenie biskupov, čo odmietnu následovať príklad Bezáka? Tých, čo sa odmietnu podovoliť liberálnej cenzúre evanjelia?

Je nevyhnutné, aby kresťania sa jasne postavili za svojich biskupov, ktorí urobil to, čo mali, vyznali vieru, a označili to, čo ju ohrozuje. Treba jasne povedať, že katolikofóbia nemá u nás miesto, a nemôže byť akceptovaná. Keď dnes sa nezastaneme otcov biskupov, aby sme neboli prekvapení, že sa raz zobudíme do doby, keď kresťanstvo bude pomaly ilegálne, ako sa to pomaly, ale isto deje v západnej Európe.